top of page

Pesto Kerstster

DSC01601-2.jpg

Maak indruk op je gasten door deze Pesto Kerststerren te bereiden voor op de kerstborrelplank. Door zelf pesto te maken, komt de krachtige smaak van Basilicum optimaal tot zijn recht. Geniet van een heerlijke kerst!

​

Benodigdheden Pesto:

  • 25 gram verse Basilicum

  • 10 gram pijnboompitjes

  • 50 gram Parmezaanse kaas

  • 60 ml olijfolie
     

Benodigdheden Kerststerren:

  • Bladerdeeg

  • Een beetje bloem
     

Verwarm de oven voor zoals aangegeven op de verpakking van het bladerdeeg. Meng alle ingrediënten voor de pesto in een hakmolen of met een staafmixer. Begin daarna met het vouwen van de bladerdeegvellen. Zorg ervoor dat beide zijden van het vel bladerdeeg met bloem zijn bestrooid, tegen het plakken. Begin met vouwen zoals de onderstaande afbeeldingen aangeven:
 

  1. Vouw de punten naar het midden en draai om

  2. Smeer een theelepel pesto in het midden

  3. Vouw de punten naar het midden en draai om

  4. Vouw de hoeken naar buiten en draai om

  5. Knijp de hoeken voorzichtig bij elkaar
     

Smeer de sterren in met ei en bak ze 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Kerstster uitleg.png
bottom of page